fa 3 anys

Cal Robert: La dura realitat de l’autònom.

Milers d’autònoms s’han quedat sense ajut i han hagut de tancar. La resta com ho tenen per aguantar?

Milers d’autònoms s’han quedat sense ajut i han hagut de tancar. La resta com ho tenen per aguantar?

Reportatge de David Melero i Enric Perez

La pandèmia ha marcat un abans i un després en totes nosaltres. La crisi econòmica és bestial, i les butxaques de moltes persones se senten greument afectades. Les petites empreses i els autònoms no en són menys, com és el cas d’en Robert, propietari del Bar restaurant Cal Robert de Sant Antoni, on la seva activitat econòmica s’ha vist molt perjudicada.

Ens hem desplaçat al seu restaurant en cerca de respostes. Volem conèixer de primera mà com és la realitat que viuen, com ho han viscut i sobretot, com s’han trobat emocionalment.

Els bancs no perdonen, i s’han de pagar.

En el món dels autònoms és molt comú que sovint, un banc t’ofereixi un crèdit o un préstec per al teu negoci. És clar, el negoci t’està anant bé i tu pots permetre’t un sol·licitar un prestec, ja que cada dia factures i ingresses diners suficients per a funcionar, i alhora invertir el préstec per millorar-lo. Amb el que no comptes és amb una pandèmia mundial que farà abaixar les persianes del teu negoci i disminuir entre un 40 i un 60 per cent la teva facturació habitual. Això és el que en Robert ha lamentat. “Ja no només és una reducció, han sigut setmanes de tancament i amb restriccions de l’horror”.

La generalitat de Catalunya no té diners, només hi ha diners per al rei emèrit i perquè ells s’apugin el sou

En Robert ens comenta que no hi ha ajudes i que el propi govern s’en va fer ressò a una roda de premsa on deien “no tenim diners”. “Clar, pel rei emèrit o per la cadireta dels polítics si que n’hi ha, i per rescatar els bancs també”.

A l’octubre i el novembre no he pogut pagar l’escola dels meus fills

Els seus fills van a l’Escola Pia de Sant Antoni i durant l’octubre i novembre han hagut de deixar de pagar l’escola. “Al final hi ha moments on has de triar. Els bancs no perdonen, s’han de pagar. L’agencia tributària no perdona, doncs paguem els autònoms, el lloguer i els rebuts també s’han de pagar, menjar doncs tenim sort i en tenim… al final l’escola ens ha dit ja ens ho pagareu”. Així es com s’han vist afectats, i mai havien malviscut d’aquesta manera.

Us deixem aqui l’entrevista sencera per a que li feu una ullada:

Avui ens hem trobat amb noves resticcions que afecten severament de nou al sector de la restauració.

Si us agrada aquest reportatge i l’entrevista en vídeo us agraïm que ho compartiu per fer visible la realitat d’en Robert i la resta d’autònoms invisibilitzats.

Instagram de Cal Robert: https://www.instagram.com/calrobertraval/

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments