fa 4 anys

CaixaBank i Bankia ultimen els detalls d’una fusió històrica

Els consells d’administració es reuniran per separat avui dijous amb l’objectiu d’aprovar la fusió, la més gran del sector bancari en dues dècades

Els consells d’administració es reuniran per separat avui dijous amb l’objectiu d’aprovar la fusió, la més gran del sector bancari en dues dècades

Tot sembla indicar que aquesta tarda s’anunciarà la creació d’un nou gegant bancari. Aquests dies es va produir una reunió decisiva entre Isidre Fainé, president de la Fundació La Caixa, i Nadia Calviño, vicepresidenta tercera i ministra d’Economia per la part de Bankia. Ambdós representen els dos principals accionistes de cadascuna de les entitats. Aquesta trobada va fer accelerar notablement el procés de la fusió.

L’escull del preu per a l’intercanvi d’accions, o equació de bescanvi, s’ha superat després trobar-se una fórmula que satisfà en principi als dos protagonistes del procés, la Fundació Bancària La Caixa, el principal accionista de CaixaBank a través de Criteria; i l’Estat, a través del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB).

CaixaBank i Bankia arriben a un acord històric
L’impacte de la fusió dels dos bancs segueix sent una de les incògnites més grans. Foto: Angel Garcia (Bloomberg)

Els consells, que se celebraran de forma telemàtica aquesta mateixa tarda, han d’aprovar dos dels aspectes que han resultat més espinosos: l’equació de bescanvi, després que els títols de Bankia s’hagin revalorat tres vegades més que els de CaixaBank després anunciar-se la fusió; i la governança d’aquest nova institució. En aquest sentit està previst que el consell d’administració del grup resultant tingui 15 membres, dels quals 10 seran independents i aliens a l’entitat.

Tot i que la fusió es dóna per feta, des de fonts financeres properes adverteixen que caldrà esperar el resultat dels consells d’administració per “cantar victòria”.

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments