fa 4 anys

Buch està convençut que l’Estat acabarà decretant un confinament més dur i reclama no perdre més temps

El conseller apunta que Catalunya intenta sempre anar “un pas per davant”

El conseller apunta que Catalunya intenta sempre anar “un pas per davant”

El conseller d’Interior, Miquel Buch, s’ha mostrat convençut que l’Estat acabarà decretant un confinament més dur, com reclama Catalunya. “Estem demanant el que fa Àustria, França o Alemanya. La corba és exponencial, les decisions s’han de prendre ja”, ha indicat a Ràdio 4, tot apuntant que el Govern ha preparat un segon informe d’experts demanant de nou a l’Estat el confinament generalitzat. “Estic convençut que l’Estat prendrà aquesta decisió dràstica, però totes aquestes hores que estan passant de subordinació al govern són hores que perdem i s’està propagant la malaltia”, ha conclòs. Ha insistit que no és necessari dseplegar l’exèrcit aquí, i ha remarcat que Catalunya té voluntat d’augotovern i intenta sempre anar “un pas per davant”.

Ha posat d’exemple l’existència d’un pla de Protecció Civil per a malalties infeccioses, que altres territoris no tenen. “No estic fent cap crítica a ningú”, ha aclarit.

Sobre les mascaretes que s’estan intervenint per part del govern espanyol, ha indicat que des de la Generalitat tenen la responsabilitat d’equipar amb el material necessari els seus treballadors públics, i ara mateix no el tenen. En preguntar-li per un descens de la delinqüència fruit del confinament, ha constatat que és evident que ja s’està produint, ja que el delicte més freqüent és el furt, “i si no hi ha gent no es pot furtar”.

El conseller apunta que Catalunya intenta sempre anar “un pas per davant”

A això li ha sumat que tothom està a casa, el que fa baixar els robatoris en domicilis. Ara bé, ha indicat que hi ha altres delictes que estan apareixent, com els dels falsos metges que intenten estafar la ciutadania al seu domicili, o estafes via aplicacions de mòbil.

“L’activitat delictiva ara mateix ens està baixant, però també és cert que està virant cap a altres activitats. Es busca la manera de continuar delinquint”, ha resumit.


ACN Barcelona

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments