fa 4 anys

Aconsegueix el certificat dels Mossos per fer desplaçaments en format digital o físic

Ja pots triar entre imprimir el certificat o dur-lo de forma digital al mòbil, totes dues formes al link!

Ja pots triar entre imprimir el certificat o dur-lo de forma digital al mòbil, totes dues formes al link!

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha activat un “certificat d’autoresponsabilitat” per als desplaçaments que servirà perquè els Mossos facilitin el pas més ràpidament. Així ho ha explicat en declaracions a TV3 aquest divendres a la nit. El document es podrà descarregar d’Internet a partir d’aquesta nit, serà efectiu a partir de les 00:00 hores d’aquest dilluns, i està inspirat en el model que es du a terme a França.

“Confiem en les persones, és un exercici de confiança amb la ciutadania”, ha asseverat Buch. La gent pot explicar a la declaració autoresponsable el motiu del seu desplaçament. El conseller ha avisat que si s’intenta enganyar la policia s’aplicarà la sanció corresponent. Buch ha deixat clar que aquest “certificat autoresponsable” és “recomanable” però no pas una “obligació”.

El conseller ha detallat que l’objectiu és que la ciutadania pugui explicar el motiu del seu desplaçament, i que els agents podran comprovar si s’ajusta o no a realitat i als casos legals permesos davant l’actual situació de crisi sanitària pel coronavirus. Si no, seran sancionats a partir dels paràmetres que ha explicat Interior aquest matí, i que van dels 100 als 600.000 euros en aplicació de la ‘llei mordassa’.

Cadascú podrà signar el seu propi certificat, per justificar el seu viatge.

Els casos que permet al·legar aquest document són aquests: l’adquisició d’aliments, productes farmacèutics i de primera necessitat; assistència a centre, servei o establiment sanitari; desplaçament al lloc de treball per efectuar la prestació laboral, professional o empresarial; retorn al lloc de residència habitual; assistència o atenció a persones grans, menors d’edat, dependents, persones amb discapacitat o persones especialment vulnerables; o desplaçament a entitat financera o d’assegurança.

També es contempla la possibilitat que hi hagi una causa de força major o situació de necessitat, que s’ha d’especificar. De moment només es podrà dur el certificat de forma física (imprès en paper) i en els propers dies es publicarà el certificat digital per dur-lo al mòbil. Els Mossos d’Esquadra disposaran d’algunes còpies del certificat als controls en cas de que algú no l’hagi pogut imprimir. Podeu descarregar-vos el certificat fent clic al següent enllaç:

FES EL CERTIFICAT DE FORMA DIGITAL

DESCARREGA EL CERTIFICAT D’AUTORESPONSABILITAT


ACN Barcelona

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments