fa 4 anys

Brussel·les proposa flexibilitzar les normes pressupostàries per combatre el coronavirus

La Comissió vol permetre als estats “injectar a l’economia tot el que necessitin” contra el covid-19

La Comissió vol permetre als estats “injectar a l’economia tot el que necessitin” contra el covid-19

La Comissió Europea proposa flexibilitzar al màxim les normes pressupostàries per permetre als estats que gastin tot el que necessitin contra el coronavirus. La presidenta de la Comissió Europea, ursula von der leyen, ha proposat aquest divendres activar la ‘clàusula de salvaguarda‘, que permet als estats desviar-se de les normes pressupostàries fixades per la Unió Europea en cas de gran xoc econòmic per tal de permetre’ls gastar el que sigui necessari contra el coronavirus. La proposta, ha dit Von der Leyen, vol permetre als estats “injectar a l’economia tot el que necessitin” per fer front al covid-19.

Davant del “dramàtic” impacte de la pandèmia, Von der Leyen ha insistit que la Comissió farà “tot el que sigui necessari” per donar suport tant als ciutadans europeus com a l’economia europea.Segons havien apuntat prèviament portaveus comunitaris, aquesta és una iniciativa que ha rebut el vistiplau per part de l’Eurogrup i els líders de la Unió Europea, que ara hauran de donar llum verda a la proposta de la Comissió.

Es tracta del primer cop que la Comissió Europea proposa activar la ‘clàusula de salvaguarda‘, que permet als estats incomplir les normes pressupostàries que les institucions europees els marquen cada any en cas d’un xoc econòmic fort, sempre que l’estabilitat fiscal no estigui en risc.Després que la Comissió ja hagués anunciat la seva voluntat de flexibilitzar per permetre als estats gastar més contra el coronavirus, la ‘clàusula de salvaguarda‘ és l’últim instrument de què disposa l’executiu europeu per suavitzar les regles de control pressupostari establertes al Pacte d’Estabilitat i Creixement.

La Comissió vol permetre als estats “injectar a l’economia tot el que necessitin” contra el covid-19

Després d’admetre que la crisi pel coronavirus pot deixar l’economia europea en recessió, la Comissió treballa amb l’escenari que l’impacte del covid-19 en l’economia sigui temporal, per la qual cosa demana actuar amb rapidesa perquè no s’allargui en el temps.


ACN Brussel·les

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments