fa 4 anys

Brussel·les nega una crisi de “solidaritat” entre els 27 i demana “temps” per trobar una resposta econòmica al covid-19

La Comissió diu que cal “permetre el debat” i recorda que la Unió ja ha viscut “situacions similars anteriorment”

La Comissió diu que cal “permetre el debat” i recorda que la Unió ja ha viscut “situacions similars anteriorment”

El portaveu de la comissió europea, Eric Mamer, ha negat que hi hagi una crisi de “solidaritat” entre els estats de la Unió Europea. Després que la cimera dels caps de govern i d’estat d’aquest dijous s’hagi tancat sense cap acord sobre quina ha de ser la resposta econòmica al coronavirus, el portaveu de la Comissió ha demanat “temps” per trobar les “propostes” econòmiques “adequades” per fer front a la pandèmia. “El que necessitem és permetre el debat i la discussió i assegurar que donem el temps necessari per tenir les propostes adequades”, ha remarcat Mamer, que ha subratllat que “no és la primera crisi que viu la Unió Europea”. “Ja hem estat en situacions similars anteriorment”, ha dit el portaveu comunitari.

Els líders dels 27 van tancar en fals la cimera que es va celebrar aquest dijous, en la qual Itàlia i Espanya van amenaçar de bloquejar qualsevol acord per manca de solidaritat dels països del nord, encapçalats per Països Baixos i Alemanya.L’acord de mínims dels 27 ajorna la resposta econòmica de la Unió Europea a la pandèmia. Ara, és l’eurogrup el que ha de presentar una proposta en 15 dies. Els titulars d’Economia de la Unió, però, ja havien fet el mateix prèviament perquè fossin els líders dels 27 els que acordessin les mesures econòmiques contra la pandèmia.

El Govern acorda poder intervenir els serveis funeraris mentre duri la pandèmia del coronavirus

El consell executiu extraordinari del Govern d’aquest divendres ha acordat poder intervenir els serveis funeraris durant la crisi de la covid-19, i limitar així el preu dels enterraments. Segons ha explicat la portaveu del Govern, Meritxell Budó, aquests serveis són declarats de prestació “forçosa” mentre es mantingui la urgència sanitària, amb un preu màxim determinat, en funció del servei, i que abasti una prestació bàsica imposada legalment. Per Budó, cal assegurar que la prestació dels serveis funeraris en la pandèmia actual es fan “de manera contínua i universal”, tot garantint el dret als usuaris i “reduint tots els riscos possibles”, i evitar possibles abusos per part de les funeràries.


ACN Brussel·les

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments