fa 4 anys

Boye insta a consultar Europa abans d’inhabilitar Torra

Boye insta a consultar Europa abans d’inhabilitar Torra.

Boye insta a consultar Europa abans d’inhabilitar Torra.

La defensa de Torra, liderada per Gonzalo Boye, ha instat el Tribunal Suprem que consulti la justícia europea sobre el procés obert per la seva inhabilitació. Ha defensat que “les qüestions prejudicials s’haurien de presentar davant la justícia europea després que el TSJC les desestimés”.

La defensa ha basat el seu al·legat en que només es pot privar una persona del seu càrrec públic i de la seva participació política quan es tracta d’un delicte greu. Posteriorment, Boye ha enumerat les vulneracions de drets en què es basa el seu recurs i ha puntualitzat que “especialment s’han vulnerat el dret a un jutge imparcial i el dret a un tribunal competent”.

També ha defensat la decisió de Torra de no obeir l’ordre de retirar la pancarta basant-se en que la Junta Electoral Central no era ni competent ni superior segons la jurisprudència del tribunal. Inesperadament, s’ha utilitzat com a exemple el cas de Cayetana Álvarez de Toledo, que va acusar al pare del vicepresident Pablo Iglesias de terrorisme i no ha tingut cap conseqüència legal perquè la seva inviolabilitat de diputada seguia vigent.

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments