fa 4 anys

Aragonès, sobre el permís per cuidar els fills: “Si l’Estat no s’hi veu capaç, que ens traspassi la responsabilitat”

El vicepresident garanteix que la Generalitat “no deixarà les famílies desemparades”

El vicepresident garanteix que la Generalitat “no deixarà les famílies desemparades”

El vicepresident del govern, pere aragonès, ha instat l’estat espanyol a traspassar a Catalunya la gestió de la Seguretat Social i de l’Estatut dels treballadors “si no es veu capaç” d’aprovar un permís retribuït per als pares i mares que hagin de cuidar els fills en aïllament. “Si no s’hi veuen en cor, que ens passin la responsabilitat i ja ho farem nosaltres”, ha assegurat Aragonès aquest divendres en una visita a les caves Juvé & Camps, a Sant Sadurní d’Anoia (Alt Penedès).

A l’espera de la solució que adopti finalment la Moncloa, Aragonès ha garantit que la Generalitat “no deixarà les famílies desemparades” i ha dit que treballa en “mesures” alternatives per desplegar si al final l’estat no concedeix el permís retribuït.

Aragonès ha lamentat que “no són suficients” les mesures que ara per ara planteja l’executiu espanyol per resoldre l’absència a la feina dels pares i mares de fills que han de complir una quarantena, i ha insistit en demanar que la situació es resolgui amb la concessió d’un permís retribuït. “És la millor solució”, ha remarcat.

El vicepresident garanteix que la Generalitat “no deixarà les famílies desemparades”

En aquest sentit, ha demanat a l’executiu de Pedro Sánchez que “exerceixi les seves competències”, tot recordant que la Seguretat Social i la gestió de l’Estatut dels treballadors són qüestions que depenen del govern central. Amb tot, ha assegurat que la Generalitat està disposada a assumir aquest rol “si l’estat no s’hi veu capaç”.

“Tenim sempre la voluntat d’exercir la responsabilitat, fins i tot quan es tracta d’una competència que no és nostra”, ha afirmat Aragonès, que ha demanat un traspàs d’aquestes competències.Al mateix temps, si no s’arribés a un traspàs de funcions i l’estat espanyol no aprovés el permís retribuït, Aragonès ha garantit que la Generalitat “arbitrarà els mecanismes necessaris” per justificar l’absència a la feina dels els pares amb canalla aïllada per haver tingut un contacte positiu de covid-19.

Preguntat per quines són les opcions alternatives que es treballen des de Catalunya, però, el vicepresident ha evitat entrar al detall i s’ha limitat a dir que “s’estan estudiant mesures que s’estan acabant de definir”. “Però som conscients que [les alternatives] no cobriran tots els aspectes de les mesures que hauria d’aprovar qui té la competència i els recursos, que és l’estat espanyol”, ha afegit.


ACN Sant Sadurní d’Anoia

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments