fa 8 mesos

Aragonès reclama a l’Estat que s’aculli ràpidament a les compres de deute del BCE per tenir fins a 73.000 MEUR

El vicepresident defensa una “renda bàsica universal” i insta els partits a consensuar canvis a uns comptes aprovats

El vicepresident defensa una “renda bàsica universal” i insta els partits a consensuar canvis a uns comptes aprovats

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia, Pere Aragonès, ha reclamat aquest dimecres al govern espanyol que s’aculli “amb la major celeritat possible” als programes de compra de deute del Banc Central Europeu (BCE), per aconseguir fins a un màxim de 73.000 milions d’euros que després es podrien destinar a la lluita contra el coronavirus.

En el seu discurs durant la reunió del Parlament d’aquest dimecres, Aragonès ha destacat que els diners que l’Estat podria obtenir de Frankfurt són “dues vegades el pressupost sencer de la Generalitat”, i s’han d’utilitzar per “evitar que la crisi la pagui la ciutadania més vulnerable”. En una carta a la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, Aragonès exigeix “accions contundents i immediates”.

El vicepresident de la Generalitat també ha demanat que s’apliqui una “renda bàsica universal”, un mesura “molt àmplia” que serviria per posar diners a la butxaca dels ciutadans en un moment en què la immensa majoria tenen disminuïts els ingressos. “Es pot fer, com una donació directa del BCE, avui ho tornarem a plantejar al ministeri”, ha afirmat Aragonès, destacant que cal posar la política monetària al servei de la solució de la crisi.

El vicepresident defensa una “renda bàsica universal” i insta els partits a consensuar canvis a uns comptes aprovats

“No fer-ho implicarà conseqüències molt pitjors durant l’epidèmia i en el món que vindrà després,” ha advertit. Aragonès ha insistit als grups parlamentaris en la necessitat d’aprovar els pressupostos del 2020 el més aviat possible.

En aquest sentit, ha ofert als grups que, un cop aprovats els comptes, es consensuïn conjuntament les modificacions necessàries per fer front a la situació actual, des de la “màxima transparència”. “El projecte de pressupostos del 2020 no serveix, però menys serveixen els pressupostos prorrogats del 2017″, ha defensat el vicepresident i conseller d’Economia, descrivint com a “fonamental” poder augmentar la capacitat de despesa de la Generalitat en fins a 3.

000 MEUR més.


ACN Barcelona

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments