fa 4 anys

Aragonès: “Quan se superi la crisi del coronavirus s’haurà de formar un front ampli de reconstrucció a Catalunya”

El vicepresident del Govern insisteix en un confinament total: “Sense mesures de xoc, els danys seran més greus”

El vicepresident del Govern insisteix en un confinament total: “Sense mesures de xoc, els danys seran més greus”

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia, Pere Aragonès, ha alertat que la crisi del coronavirus és una “emergència extraordinària” que canviarà el futur polític, econòmic i social de Catalunya. “Quan se superi la crisi del coronavirus s’haurà de formar un front ampli de reconstrucció a Catalunya. Aquest país ho ha fet altres vegades al llarg de la història”, ha reconegut Aragonès en una entrevista per videoconferència que publica aquest diumenge ‘El Periódico’. En paral·lel, el vicepresident del Govern –aïllat a casa seva després de donar positiu per coronavirus- insisteix en la necessitat d’un confinament total a Catalunya i a la resta d’Espanya: “Sense mesures de xoc, els danys seran mes greus”, ha avisat Aragonès.

“Reiterem en la necessitat d’augmentar el grau de confinament. Ara s’autoritza la ciutadania a desplaçar-se per anar a treballar i nosaltres demanem que només s’autoritzi els qui treballen en els serveis essencials o en la cadena alimentària”, ha continuat el conseller d’Economia.

“Ara es precisen mesures molt més extraordinàries de les que avui estan vigents, tot i que suposin un cost per a l’economia”, ha assenyalat Aragonès. “El cost de no prendre-les serà molt més alt: en termes humans, socials, però també econòmics”, ha puntualitzat el vicepresident del Govern, que ha volgut deixar clar que això no es tracta “d’una guerra política”.

El vicepresident del Govern insisteix en un confinament total: “Sense mesures de xoc, els danys seran més greus”

Ajornar impostos i més ajuts als autònoms”Les decisions que ha pres el govern espanyol són un pas endavant, però creiem que són insuficients”, ha reiterat Aragonès, que ha posat l’èmfasi en unes mesures de confinament massa laxes. “Cal donar seguretat jurídica a aquells que treballin en sectors no essencials perquè puguin no anar a treballar.

En aquests moments no som en aquest punt”, ha criticat el conseller d’Economia. “No diré que hi ha administracions que s’ho prenen en calma, perquè no és cert, però falten mesures, com ajornar de manera generalitzada el pagament dels impostos o més ajuts als autònoms”, ha posat sobre la taula Aragonès.

“Nosaltres serem propositius, no entrarem en una guerra de tirar-nos el Covid-19 pel cap, però sí serem exigents”, ha confirmat el vicepresident del Govern, que ha deixat per totalment aparcada qualsevol crisi en el sí de l’executiu Torra. “Les batalletes partidistes, que en un context de normalitat podrien tenir sentit, ara desapareixen i a mi no em preocupen gens en absolut”, ha reflexionat en veu alta Aragonès, que finalment tampoc ha volgut opinar sobre el futur de la taula de negociació Estat-Generalitat.

“Quan això passi, ja es recuperarà el que s’hagi de recuperar. I serà una polèmica petita en comparació al repte que tenim”, ha conclòs el conseller d’Economia.


ACN Barcelona

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments