fa 4 anys

Aragonès descarta uns nous pressupostos i aposta per modificar els del 2020 un cop aprovats

El vicepresident defensa que no es pot esperar sis mesos: “Necessitem instruments ja”

El vicepresident defensa que no es pot esperar sis mesos: “Necessitem instruments ja”

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia, Pere Aragonès, creu que fer uns nous pressupostos des de zero per fer front a la crisi del coronavirus no és la solució perquè es necessitarien sis mesos. “No podem esperar sis mesos a fer pressupostos, potser llavors serien previsions desfasades. És millor gestionar la situació amb els pressupostos del 2020 que eleven el sostre de despesa en 3.000 MEUR que no amb els del 2017 prorrogats. Necessitem instruments ja”, ha defensat en una entrevista a Catalunya Ràdio. Segons Aragonès, un cop aprovats els comptes es poden fer les modificacions que calgui i ha argumentat que la llei habilita a fer canvis.

Aragonès ha considerat que les mesures econòmiques del govern espanyol són un pas però no suficient per afrontar la situació. Segons el vicepresident, l’important és mantenir la cadena de pagaments i que les nòmines es continuïn pagant. Pel que fa a la moratòria del pagament de la hipoteca per a persones vulnerables anunciada pel president del govern espanyol, Pedro Sánchez, Aragonès ha demanat que s’inclogui també el pagament de lloguers i ha recordat que en els darrers anys hi ha hagut més desnonaments en l’àmbit dels lloguers que en el de les hipoteques.

El vicepresident ha explicat que ahir dimarts va participar en una reunió per videoconferència del ministeri d’Hisenda amb responsables econòmics de les comunitats autònomes. En aquesta reunió, segons el vicepresident català, va transmetre que s’aniran prenent les decisions que més necessiti l’economia i que després ja es parlarà d’estabilitat. “Tots els objectius d’estabilitat, dèficit i de regla de despesa han saltat pels aires”, ha conclòs.

El vicepresident qualifica les mesures anunciades per Sánchez com a “insuficients”

Per a Aragonès, es necessiten més mesures econòmiques de les que ha aprovat el govern espanyol i cal una injecció directa de diners del sector públic. En definitiva, ha demanat més claredat i intensitat a l’Estat davant unes mesures que ha qualificat “d’insuficients”. Pel que fa a les mesures de mobilitat per combatre el coronavirus, el vicepresident ha defensat que la realitat és diferent segons els territoris i que, per tant, “no poden servir les solucions homogènies”.

I ha insistit que el Govern no demana competències sinó una restricció molt més gran de la mobilitat. En referència als pressupostos, Aragonès ha explicat que en un context de normalitat es triga uns sis mesos a elaborar uns nous comptes i a més ha indicat que ara no se saben les previsions econòmiques de l’impacte del coronavirus. “No podem esperar sis mesos a fer uns pressupostos, potser llavors ja serien previsions desfasades.

És millor gestionat la situació amb els pressupostos del 2020 que eleven el sostre de despesa en 3.000 MEUR que no amb els del 2017 prorrogats. Si algú diu que els del 2020 són insuficients, imagini’s amb els del 2017”, ha argumentat.

Font: ACN Barcelona

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments