fa 2 anys

Aprovat el projecte de llei per enviar propaganda electoral al mòbil

Tal com avançava l’Alerta fa uns dies, el Senat va aprovar ahir el projecte de llei de protecció de dades amb el suport de tots els grups menys Podem, Comuns, IU, Bildu i Nueva Canarias. La llei suposa una actualització per posar el dia la privacitat dels usuaris a la xarxa i equiparar-la a la […]

Tal com avançava l’Alerta fa uns dies, el Senat va aprovar ahir el projecte de llei de protecció de dades amb el suport de tots els grups menys Podem, Comuns, IU, Bildu i Nueva Canarias. La llei suposa una actualització per posar el dia la privacitat dels usuaris a la xarxa i equiparar-la a la […]

Tal com avançava l’Alerta fa uns dies, el Senat va aprovar ahir el projecte de llei de protecció de dades amb el suport de tots els grups menys Podem, Comuns, IU, Bildu i Nueva Canarias. La llei suposa una actualització per posar el dia la privacitat dels usuaris a la xarxa i equiparar-la a la llei europea. Però els partits polítics han volgut aprofitar l’avinentesa per col·locar en el redactat permetre elaborar perfils ideològics i l’enviament de propaganda electoral personalitzada al mòbil sense consentiment de l’usuari.

El que pretenen amb aquest article del projecte de llei no és molt diferent del que fa Google o Facebook. El gegant tecnològic registra tots els nostres moviments per la xarxa per generar un perfil i oferir-nos publicitat del que ens hauria d’interessar. Per això quan busquem un producte concret al cercador de Google després ens apareix a tots els bàners publicitaris dels webs que visitem.

Els organismes de protecció de dades s’hi mostren contraris

L’Agència Espanyola de Protecció de Dades, AEPD, ha aixecat la veu contra aquest redactat que permetrà usar dades personals recollides en webs públics durant el període de campanya electoral per enviar propaganda a través de SMS, correu i Whatsapp sense que hi hagi cap mena de consentiment per part del qui ho rep. Les empreses tenen completament prohibida aquesta pràctica sense el consentiment de l’usuari.

Encara queda un llarg procés fins que la llei quedi definitivament aprovada. Podemos ja ha advertit que la portarà al Tribunal Constitucional. Tot i que compta amb el suport de la cambra alta, aquests articles hauran de passar per un dur procés d’esmenes que poden alterar el format del text que se sotmeti finalment en votació.

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments