fa 4 anys

Alerta per fortes pluges, les temperatures cauen en picat

Aquest cap de setmana s’espera un canvi de temps important. Hi ha varies alertes per intensitat i acumulació de pluja activades.

Aquest cap de setmana s’espera un canvi de temps important. Hi ha varies alertes per intensitat i acumulació de pluja activades.

Al llarg de la tarda de dijous s’esperen pluges, que poden ser localment intenses, a les comarques del Ripollès, la Garrotxa, Osona i el Berguedà. Aquestes quatre comarques estan en alerta groga des de les 12.00h fins les 00.00h.

Predicció plujes del 27 d'agost.
Predicció plujes 27 d’agost. | METEOCAT

Durant la tarda de divendres es preveuen fortes pluges al nord de Catalunya, a la zona central, litoral i pre-litoral de Barcelona fins a Tarragona. L’inici de l’alerta està previst a partir de les 18.00h i s’extén fins el dia 29 d’agost. Segons la previsió meteorològica es poden arribar a registrar fins a 40 l/m2 en 30 minuts per això Protecció Civil ha activat el Pla INUNCAT. Els xàfecs poden anar acompanyats de pedra i fortes ratxes de vent, es contempla la probabilitat que es produeixin alguns fenòmens de temps violents. Aquest episodi de ve marcat per una davallada considerable de les temperatures arreu del territori català.

Predicció plujes tarda del 28 d'agost
Predicció plujes tarda del 28 d’agost | METEOCAT

La forta baixada de temperatures s’espera al llarg del dissabte i seran més notables durant el diumenge, on en alguns indrets de la Catalunya Central les temperatures podrien arribar a baixar 12ºC a més a més aquest canvi de temps vindrà acompanyat de nevades per sobre de la cota 2.500 metres.

Predicció plujes matí del 29 d'agost
Predicció plujes matí del 29 d’agost | METEOCAT

Recomanacions per aquest episodi de plujes

Protecció Civil demana que s’evitin els vorals dels rius i rieres, també estacionar en zones inundables i que abans de desplaçar-se o dur a terme activitats de muntanya i al medi natural, consultar la predicció meteorològica i extremar la precaució en els desplaçaments i, si és necessari, adaptar-les i/o posposar-les.

A continuació us deixem algunes recomanacions que ha fet el Servei Català de Trànsit en cas de conduir amb pluja:

  • Augmentar la distància de seguretat.
  • Reduir la velocitat.
  • En cas de patir aiguaplaning: no s’ha de frenar ni accelerar, el millor remei és moderar la velocitat.
  • Sense frens ABS, frenar amb suavitat i amb frens ABS, frenar amb decisió.
  • Comprovar durant la marxa si els frens responen i al mateix temps eixuguem la humitat que puguin i tenir i recuperem la seva eficàcia.
  • En cas de pluja torrencial: cal estacionar amb un lloc segur i mantenir encesos els llums.
  • No travesseu zones inundades.

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments