fa 4 anys

Alcaldes del PSC del Baix Llobregat reclamen a Torra que aprofiti tots els recursos dels ajuntaments

16 batlles lamenten que les infraestructures de l’administració local “no s’estan aprofitant” per fer front a la crisi

16 batlles lamenten que les infraestructures de l’administració local “no s’estan aprofitant” per fer front a la crisi

16 alcaldes i alcaldesses del PSC del Baix Llobregat reclamen al president de la Generalitat, Quim Torra, que aprofiti tots els recursos dels ajuntaments per fer front a la crisi del coronavirus. A través d’una carta oberta que publica aquest dilluns ‘El Periódico’ sota el títol ‘President Torra, posi’s al capdavant’, els batlles lamenten que “no s’estiguin aprofitant” les infraestructures de l’administració local i posen d’exemple que els ajuntaments han ofert hotels i infraestructures per instal·lar hospitals de campanya.

Entre els alcaldes signants hi ha l’alcalde de Cornellà, Antoni Balmón; l’alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret; i l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz.

Els alcaldes comencen la carta dirigint-se a Torra “des de la màxima lleialtat i sense ànim de fer retrets” i amb la voluntat d’oferir la seva col·laboració. Asseguren que el sistema sanitari públic hospitalari es troba “del tot desbordat” per la covid-19 i que les residències de gent gran estan “desateses i amb necessitats urgents i immediates”.

16 batlles lamenten que les infraestructures de l’administració local “no s’estan aprofitant” per fer front a la crisi

“Estem parlant de falta de material, manca d’equips d’atenció residencial i de falta d’interlocució amb el departament competent”, conclouen. Segons expliquen a la carta, fa dies que han ofert hotels al CatSalut perquè puguin ser un espai de transició per a pacients que surtin de l’hospital i continuen malalts però en un estat més lleu i no poden tornar a casa.

Així mateix, remarquen que els professionals de la salut fa més de 15 dies que demanen hotels a prop dels hospitals per descansar després de llargues hores laborals. I reclamen també la instal·lació d’hospitals de campanya en infraestructures municipals.

Des de fa uns dies s’ha començat a posar en marxa algun hotel al servei de pacients d’hospitals i de professionals de la sanitat. Una acció que, segons els alcaldes signants, s’hauria d’haver fet fa dues setmanes.

“La infraestructura de l’administració local no s’està aprofitant. La Generalitat no està fent cap xarxa amb els ajuntaments, que tenim la màxima experiència a atendre des de la proximitat a la ciutadania.

I ho diem perquè les reunions de coordinació que s’han produït recentment s’han convocat a instàncies del món local”, afegeixen.En canvi, segons expliquen, han rebut una carta de la Direcció General de Protecció Civil que els recorda que no és funció dels municipis la determinació de les necessitats de desplegar hospitals de campanya o d’altres recursos similars.

“No podem continuar com aquests últims dies, amb actitud dubtosa i poc eficaç. Per això, president, li proposem que, de manera definitiva, es posi al capdavant de la situació a Catalunya.

Utilitzi tots els recursos, també els dels ajuntaments; constitueixi un Comitè d’Emergències sense partidisme polític, disposat a treballar nit i dia, per oferir solucions a les milers de veus que clamen auxili a Catalunya i que actualment no reben l’atenció que mereixen”, conclouen. Així mateix acaben la carta posant-se al costat del president Torra i reclamen que les decisions siguin “encertades” i es prenguin “amb urgència”.

Els alcaldes i alcaldesses signants són José Ignacio Aparicio, alcalde de Cervelló; Antonio Balmón, alcalde de Cornellà de Llobregat; Enric Carbonell, alcalde de Sant Esteve de Sesrovires; Miguel Comino, alcalde de Sant Vicenç dels Horts; Pilar Díaz, alcaldessa d’Esplugues de Llobregat; Enric Llorca, alcalde de Sant Andreu de la Barca; Eva Martínez, alcaldessa de Vallirana; Maria Miranda, alcaldessa de Castelldefels; Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi de Llobregat; Jesús Narro, alcalde d’Abrera; Xavier Paz, alcalde de Molins de Rei; Josep Perpinyà, alcalde de Sant Just Desvern; Antoni Poveda, alcalde de Sant Joan Despí; Eduard Rivas, alcalde d’Esparreguera; Carles Ruiz, alcalde de Viladecans; i Raquel Sánchez, alcaldessa de Gavà.


ACN Barcelona

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments