fa 4 anys

Albiach defensa que l’Estat ha decretat les “mesures de confinament més dràstiques de tot occident”

La presidenta dels comuns diu que la millor protecció és no permetre mai més retallades en salut

La presidenta dels comuns diu que la millor protecció és no permetre mai més retallades en salut

La presidenta del CatECP al Parlament, Jéssica Albiach, ha defensat que el govern espanyol ha decretat les “mesures de confinament més dràstiques de tot occident” i ha afegit que la resta de països europeus no van declarar l’estat d’alarma fins que van arribar als 5.000 infectats per coronavirus.

En la seva intervenció en el marc de la compareixença telemàtica del president de la Generalitat, Quim Torra, Albiach li ha demanat que faci una llista sobre l’activitat econòmica essencial i calculi quants treballadors implica. D’altra banda, ha defensat que “la millor protecció” de la covid-19 és “no permetre mai més retallades en salut” ni privatitzar el sector sanitari.

Albiach ha recordat que a Itàlia fins fa pocs dies es podria sortir de casa per fer esport i ha destacat que les mesures de confinament de l’Estat són “duríssimes”. Davant la petició de Torra d’un confinament total, la presidenta dels comuns li ha demanat que no faci “demagògia” sobre el que és l’activitat econòmica essencial.

La presidenta dels comuns diu que la millor protecció és no permetre mai més retallades en salut

“Jo li demanaria una mica de comprensió. Faci una llista sobre què és una activitat econòmica essencial i a quants treballadors afectaria””, ha afegit.

La presidenta dels comuns al Parlament ha demanat a Torra que expliqui quina és la situació a Igualada i l’ha instat a “no tenir por de demanar ajuda, sigui a Metges sense Fronteres o sigui a la Unitat Militar d’Emergències (UME). Si necessiten ajuda, si us plau demanin-la”, ha afegit.

Entre les demanes dels comuns, Albiach ha destacat que cal replantejar la renda garantida de ciutadania per tal que s’ampliïn els supòsits i ha assenyalat que hi ha famílies senceres que van “al pou de la misèria” perquè no tenen ingressos.També ha lamentat que les targetes moneder per a les famílies amb menors que tenen beques menjador estiguin “arribant tard”.

I ha assegurat que en alguns municipis encara no han arribat i que a Barcelona en falten. Pel que fa als ERTOS, Albiach ha demanat que es posin tots els recursos per investigar “a fons” si hi ha un ús fraudulent dels expedients de regulació temporals.

I que es garanteixi que es compleix el metre i mig de distància entre persones als llocs de treball. Davant de “l’insuficient” cos d’inspectors, la presidenta dels comuns ha suggerit que caldria posar els Mossos a fer aquesta funció.

Segons Albiach, ara és moment de cooperar i no de competir. “Deixem les polèmiques per quan acabem la gestió de crisi, on ens estem jugant la vida”, ha afegit.

Encara que hi hagi coses que no li agradin de com el Govern està gestionant la situació, Albiach ha posat en valor que estem davant una emergència tan gran que el país “es mereix que es donin solucions i que no es generi soroll”.


ACN Barcelona

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments