fa 4 anys

Consulta les noves restriccions aprovades avui a Catalunya

Aquest migdia els diferents consellers ho han comunicat en una roda de premsa extraordinària.

Aquest migdia els diferents consellers ho han comunicat en una roda de premsa extraordinària.

El govern català no ha esperat que el Congrés dels Diputats espanyol voti sobre l’estat d’alarma i ja ha presentat el seu paquet de mesures per intentar frenar la segona onada de COVID19.

Pere Aragonés ha estat l’encarregat de resumir les noves restriccions que entraran en vigor avui i que afectaran a tots els catalans com a mínim els propers quinze dies. Després ha deixat pas als consellers per aprofundir en cada una de les mesures.

Les noves mesures se sumen a les que ja eren vigents (com el confinament nocturn i el tancament de bars i restaurants) i són les que segueixen:

  • Tancament permitral de Catalunya entre setmana i tancament de les poblacions de divendres a les 6h fins dilluns a les 6h amb l’excepció d’anar a treballar, a escola o a fer cures.
  • No es podrà anar d’una regió sanitària a una altra en cap moment sense justificació.
  • Tancament dels centres comercials o comerços de més de 800m2.
  • La Cultura, els espectacles, el teatre, la música, queden totalment tancats tant en espais oberts com tancats.

Podeu consultar totes les restriccions vigents en el web de la Generalitat.

Restriccions en l’educació

Pel que fa a l’educació es suspenen les activitats extraescolars, pels majors de divuit anys s’obliga a fer les classes telamàticament tant pels universitaris com pels estudiants a partir de batxillerat:

  • Suspeses totes les activitats de l’educació en el lleure, sigui per empreses, agrupaments escoltes, esplais i altres entitats que realitzen de manera “extraescolar”.
  • En l’educació post obligatòria, batxillerat, centres de formació professional mitjà i superior, s’obliga a fer-ho a distància excepte pràctiques o altres coses impossibles de fer si no és de manera presencial.
  • En l’educació universitaria serà igual, s’obliga a fer-ho a distància excepte pràctiques o altres coses impossibles de fer si no és de manera presencial.

Ajudes i aturades de desnonaments

El govern ha anunciat que farà decrets llei per aturar els desnonaments i per evitar que els que són en un ERTO els repercuteixi a l’hora de fer la declaració de la renta.

Finalment s’ha anunciat que s’afegiran 300 milions d’euros en ajudes, 50 milions dels quals seran pel sector de la restauració. També s’ajudarà al sector del turisme, als autònoms i a les petites i mitjanes empreses.

Seguirem ampliant.

ESTAT D'ALARMA | Així són les restriccions aprovades avui a Catalunya
ESTAT D'ALARMA | Així són les restriccions aprovades avui a Catalunya

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
4 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments