fa 6 anys

Agents de l’1-O justifiquen la violència per la “hostilitat i odi” dels votants

Van ser cops de porra a l’omòplat, no al cap, per “escombrar” a un votant que oposava resistència en un ambient general de “hostilitat i odi” cap a la policia. Així ha justificat davant el jutge un antiavalots de la Policia Nacional imputat seva actuació l’1-O al col·legi Àgora de Barcelona, que va quedar recollida […]

Van ser cops de porra a l’omòplat, no al cap, per “escombrar” a un votant que oposava resistència en un ambient general de “hostilitat i odi” cap a la policia. Així ha justificat davant el jutge un antiavalots de la Policia Nacional imputat seva actuació l’1-O al col·legi Àgora de Barcelona, que va quedar recollida […]

Van ser cops de porra a l’omòplat, no al cap, per “escombrar” a un votant que oposava resistència en un ambient general de “hostilitat i odi” cap a la policia. Així ha justificat davant el jutge un antiavalots de la Policia Nacional imputat seva actuació l’1-O al col·legi Àgora de Barcelona, que va quedar recollida en un vídeo obrant en la causa. L’instructor la defineix com desproporcionada, ja que el votant rep cops de porra i puntades de peu i, un cop a terra, l’agent el colpeja diverses vegades. L’altre agent imputat per participar en els cops al votant ha negat que fos ell i ha dit que va ser un altre antiavalots no identificat qui va agredir l’home.Segons han explicat els policies nacionals investigats, els agents poden utilitzar les porres contra manifestants quan així ho ordenin els comandaments del operatius, o bé sempre que ho necessitin en “legítima defensa”.

Els imputats han detallat que, dos dies abans de l’1-O, ja els van adjudicar els locals de votació de Barcelona en què havien d’intervenir, en les reunions que es van mantenir amb els comandaments policials per dissenyar l’operatiu contra el referèndum.

En aquest sentit, els agents que van actuar a les escoles concertades han assegurat que desconeixien que els centres eren de titularitat privada, motiu pel qual el jutge instructor creu que la seva actuació no estava emparada per la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJCat ) que els ordenava impedir l’1-O, atès que aquest només al·ludia a locals públics.A més, defensen que no hi va haver cap actuació irregular en el dispositiu a l’Escola Mediterrània i Escoles Pies de Sant Antoni, i al mostrar la imatge d’un policia colpejant amb la porra directament a la cara a Alejandra Rayas en el primer centre ha dit que depenent del “nivell d’abrivament” pot estar justificat colpejar a la cara.

Segons Javier Aranda, advocat de dos dels agents imputats, els seus clients han demostrat davant del jutge que la seva actuació “va ser proporcionada” i que era l’única manera efectiva d’obrir-se pas entre una massa de 200 manifestants hostils.

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments