fa 5 anys

Absolen de violació a dos homes perquè la víctima “només va dir ‘no” i no es va resistir físicament

L’Audiència de Lleida ha condemnat a quatre anys i mig a un oncle i al seu nebot per delictes d’abús sexual a una dona amb la que van mantenir relacions sexuals sense el seu consentiment el 17 d’agost de 2017 a la sortida d’un bar de Vielha, malgrat que la Fiscalia demanava 15 anys per […]

L’Audiència de Lleida ha condemnat a quatre anys i mig a un oncle i al seu nebot per delictes d’abús sexual a una dona amb la que van mantenir relacions sexuals sense el seu consentiment el 17 d’agost de 2017 a la sortida d’un bar de Vielha, malgrat que la Fiscalia demanava 15 anys per […]

L’Audiència de Lleida ha condemnat a quatre anys i mig a un oncle i al seu nebot per delictes d’abús sexual a una dona amb la que van mantenir relacions sexuals sense el seu consentiment el 17 d’agost de 2017 a la sortida d’un bar de Vielha, malgrat que la Fiscalia demanava 15 anys per un delicte continuat d’agressió sexual.

Els dos han estat defensats en el judici per l’advocat Agustín Martínez, que porta entre altres casos a alguns membres de ‘La Manada’. Segons la sentència, del testimoni de la jove no es pot concloure que les pràctiques sexuals a què va ser sotmesa “es van realitzar contra la seva voluntat mitjançant una acció violenta o intimidativa, que permetin qualificar l’atemptat a la seva llibertat sexual com a delicte d’agressió”.

En el judici els acusats van reconèixer haver mantingut relacions sexuals amb la víctima però van al·legar que van ser consentides, mentre que la víctima va explicar, entre sanglots, que el dia dels fets va plorar dient-los “no” i demanant-los que paressin, i que no es va resistir físicament per por.

Segons el parer del tribunal, les pràctiques sexuals “es van dur a terme en tot cas, aprofitant el seu caràcter vulnerable, el que unit a la prèvia ingesta de begudes alcohòliques i ansiolítics, possiblement va poder debilitar la seva capacitat de defensa, fent ja per això innecessari acudir a actuacions violentes o intimidatories”.

L’Audiència Provincial considera provat que després de conèixer-se en un local de Vielha, els dos homes van sortir i la víctima va començar a besar-se amb l’oncle, qui la va penetrar vaginalment malgrat que ella “li va dir repetidament plorant ‘no’ i ‘per favor para’ “.

La sentència, que els imposa una indemnització de 7.000 euros cadascun, assenyala que quan va acabar l’oncle es va dirigir al nebot que havia acudit al lloc “i li va dir ‘Ara et toca a tu” i que el nebot la va penetrar vaginalment mentre la noia seguia plorant.

Agustín Martínez ha avançat que recorrerà la sentència, demanarà la llibertat de tots dos que estan en presó preventiva i ha recordat que la Fiscalia demanava 15 anys de presó per un delicte continuat d’agressió sexual per a cada un d’ells, cosa que el tribunal no ha secundat . “Demà mateix demanaré la llibertat per a tots dos, amb una condemna de quatre anys ja poden sortir al carrer”, ha afirmat Martínez.

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments