fa 2 anys

El coronavirus a Catalunya: els casos confirmats es mantenen

A Catalunya ja sumen 117 546 els casos confirmats de coronavirus a través de la prova PCR. Les dades oficials mostren que el nombre de casos ni puja, ni baixa. Han passat més de sis mesos des que es va anunciar el primer cas de coronavirus a Catalunya, a finals de febrer del 2020. Ningú […]

A Catalunya ja sumen 117 546 els casos confirmats de coronavirus a través de la prova PCR. Les dades oficials mostren que el nombre de casos ni puja, ni baixa. Han passat més de sis mesos des que es va anunciar el primer cas de coronavirus a Catalunya, a finals de febrer del 2020. Ningú […]

A Catalunya ja sumen 117 546 els casos confirmats de coronavirus a través de la prova PCR. Les dades oficials mostren que el nombre de casos ni puja, ni baixa.

Han passat més de sis mesos des que es va anunciar el primer cas de coronavirus a Catalunya, a finals de febrer del 2020. Ningú s’esperava en aquell moment que, a dia d’avui, seguiríem tenint casos tant alarmants. 719 pacients ingressats, 131 d’aquests a l’UCI; tal i com mostren les dades de la Generalitat de Catalunya.

Tot i que l’evolució de la pandèmia ha estat força positiva en els darrers mesos, les dades segueixen posant els pèls de punta. Aquesta setmana el risc de rebrot ha disminuït, però el nombre de defuncions es manté. 68 totals en els últims 7 dies i 73 la darrera setmana. La bona notícia és que la taxa de contagi segueix baixant en tot el territori català. La setmana passada era d’un 208,10 i ha baixat fins el 170,97 aquesta última.

La Generalitat de Catalunya mostra que els municipis més afectats actualment són Lleida, Barcelona, i Reus, on ja s’hi estan aplicant les mesures i restriccions per disminuir els contagis. Ampliació de restriccions en hoteleria i restauració i prohibició de les trobades de més de 10 persones, entre d’altres.

Taules d’una terrassa a Barcelona

En el context actual de la pandèmia algunes empreses han començat a introduir personal a les oficines amb les mesures corresponents. A més, en una setmana s’obren les escoles, tot i que encara s’està debatent com es farà des de cada centre i si les mesures seran del tot efectives. Caldrà esperar les dades del mes de setembre, un mes que podria donar resultats molt diferents.

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
4 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments